Jobba i församlingen

Välkommen till sidan "Frivilligpool"! Vår kyrkoherde får inleda med sin text "Jag behövs!". Till vänster i menyn "Frivilligpool" kan man om man klickar sig vidare, se vilka enheter som behöver din hjälp och vem man då kontaktar. -Välkomna!

Jag behövs!

För de flesta av oss är det viktigt att behövas. Det känns bra när jag blir borta att någon frågar efter mig. Människan är ingen ö som kan välja bort kontakten med andra. Vi är individer som är beroende av varandra och det känns oftast mycket bra att man blir viktig för någon. I församlingen behövs många, långt fler än vad fallet är idag. Att vara medlem i kyrkan och i församlingen skall inte behöva innebära att andra ordnar saker som jag tar del av. Vi har alla någonting att bidra med. Troligtvis finns det någon uppgift som passar just för mig.

I Nykarleby församling försöker vi ge medlemmarna uppgifter, inte för krävande och stora, men inte heller för futtiga och små. Vi har kontakt med tusentals personer varje år, vi ordnar hundratals samlingar och tillfällen där människor kan mötas. Vi har många uppgifter som gäller våra byggnader och det finns ständigt behov av personer som håller kontakt med andra. Ifall Du känner att du har tid och möjlighet att hjälpa din församling och människorna i Nykarleby så är jag glad om du tar kontakt. Jag tror att du behövs! Ring eller skriv e-post!

Lars-Johan "Jukka" Sandvik, kyrkoherde